fredag den 14. januar 2011

Tomme tønder buldrer mest

Ifølge et gammelt dansk ordspog, så forholder det sig sådan, at "tomme tønder buldrer mest", men hvad menes der med det? Jo, det drejer sig faktisk slet ikke om tønder, men eftersom det er fuldstændig korrekt, at tønder som er tomme larmer mere end fulde tønder, så er det en glimrende metafor.

Ordsprogets egentlige betydning er, at når folk puster sig op og brøler løs om, hvad de har tænkt sig at gøre, så går det ofte sådan, at de i sidste ende ikke gør noget som helst, så der i virkeligheden bare har været tale om tomme trusler. Den slags situationer kan meget præcist beskrives med ordsproget, tomme tønder buldrer mest.

Et eksempel kunne være, at en mand føler sig dårligt behandlet i en butik og i højrøstede vendinger fortæller de ansatte, at han vil sørge for, at butikken bliver lukket samt alverdens andre tomme trusler. Hvis noget sådant skete, så kunne man forestille sig, at når manden var gået, så ville de ansatte smile til hinanden og sige, at tomme tønder bulder mest, eftersom enhver ved, at en utilfreds kunde ikke kan få en butik lukket.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar