torsdag den 24. november 2011

Thanksgiving 2011

I dag er det thanksgiving. Dagen fejres normalt ikke i Danmark, men i USA er det en helt speciel dag, hvor man hygger sig sammen med sin familie og sine venner. Grunden til at thanksgiving 2011 falder netop i dag skyldes, at thanksgiving altid falder på den fjerde torsdag i november, og det er som bekendt i dag, torsdag d. 24. november 2011. Og til dem der gerne vil være i god tid med planlægningen af næste års thanksgiving, så falder den d. 22. november 2012.

Nu vil der nok være dem som mener, at thanksgiving ikke hører til i Danmark, da det er et amerikansk fænomen. Men jeg synes faktisk ikke, at det gør noget med flere dage, hvor man hygger sig med sine nærmeste. Med en travl hverdag er det ikke altid, at man tilbringer så lang tid i selskab med dem man holder af, og der er thanksgiving en glimrende anledning.

Uanset om man er enig i, at thanksgiving er en god tradition eller ej, så tror jeg ikke, der er nogen tvivl om, at thanksgiving med tiden går hen og bliver en dansk tradition - præcis ligesom mors dag og fars dag. Jeg kender flere dansk/amerikanske par, som i mange år har holdt thanksgiving, og efter at det ene af parrene flyttede væk fra Danmark, blev traditionen overtaget af flere af dem som havde deltaget hvert år. Det har ført til flere thanksgivingfester blandt danskere, hvor de i selskab med deres familier og venner har fejret denne amerikanske helligdag. Heldigvis lever vi jo i et frit land, så det er helt op til den enkelte, om man ønsker at markere thanksgiving 2011 - eller nogen andre thanksgivings for den sags skyld.

Hvis du hører til dem der gerne vil markere thanksgiving i selskab med familie og venner og en masse lækker mad, så vil jeg opfordre til, at du tænker over, hvordan du kan undgå at noget af al den dejlige mad går til spilde - se evt. stopspildafmad.dk for mere info omkring den side af sagen. Og så mangler jeg vist bare at sige: Happy Thanksgiving 2011!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar