tirsdag den 22. november 2011

Hvor mange mennesker er der i Verden?

Hvor mange mennesker er der i Verden? Sådan spurgte en af mine venner en dag hvor vi sad nogle stykker sammen og hyggede os for ca. et halvt år siden. Selv om der kom forskellige bud på, hvor mange mennesker der egentlig er i Verden, så var de fleste af os enige om, at det måtte være et sted mellem 6 og 7 milliarder. Vi søgte straks på nettet efter det rigtige svar, og vi fandt ud af, at tallet ganske rigtigt lå et sted mellem 6 og 7 milliarder - nærmere de 7 end de 6.

Forleden dag blev barn nummer 7 milliarder født et eller andet sted i Verden. I virkeligheden er der jo ingen der kan vide, om det lige præcis er den dag, men nogle kloge hoveder havde regnet sig frem til, at med de estimater der findes omkring befolkningstallene rundt om i Verden, så ville vi være 7 milliarder mennesker i Verden denne dag, hvis ellers estimaterne holder stik.

Når vi nu ved, hvor mange mennesker der er i Verden, og vi samtidig ved, at der er ca. 5,5 millioner mennesker i Danmark, så kan vi jo hurtigt regne os frem til, at indbyggerne i vores lille land kun udgør en forsvindende lille del af Verdens samlede befolkning. De fleste af os danskere er enige om, at Danmark er et af de bedste steder at bo i Verden, og når man tænker på hvor lille en del af alle mennesker som bor her, så må man sige, at det at bo i Danmark svarer til at vinde i Lotto - altså rent statistisk, og forudsat at man er enig i, at dette lille land er et af de bedste steder at bo.

Så selvom vejret til tider kan være lidt gråt, og kulden kan bide lidt i kinderne, så har vi faktisk god grund til at være glade og nyde livet, og det kan jo være meget godt at have i baghovedet, næste gang man i et anfald af selvmedlidenhed synes at livet er hårdt og stressende. Bare tænk på, hvor mange mennesker i Verden der er væsentlig dårligere stillede end os. Vi har faktisk god grund til at være glade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar