mandag den 6. august 2012

Jordskælv i Danmark

Her til morgen kunne man på TV2-News høre, at der i nat har været et jordskælv i Danmark - nærmere bestemt har jordskælvet fundet sted ude i Kattegat i farvandet mellem Sverige og Danmark.

Jordskælvet målte 4,4 på Richterskalaen, som er den skala man bruger til at måle jordskælv. Richterskalaen er en logaritmisk skala, hvor et skælv på f.eks. 5,0 er 10 gange så kraftigt som et skælv på 4,0. Tilsvarende er et skælv på 6,0 100 gange så kraftigt som et skælv på 4,0. Det betyder, at jordskælvet i Danmark på 4,4 er et relativt svagt jordskælv, selv om det er et af de kraftigste vi har oplevet her i Danmark.

De jordskælv der tidligere har været her i Danmark har ikke været særligt kraftige. For de helt store jordskælv opstår som regel ikke i vores del af verden, og det skal vi jo blot være glade for. Personligt mærkede jeg ikke noget til nattens jordskælv, og det passer mig egentlig fint, for jeg var nok blevet noget nervøs, hvis jeg pludselig havde mærket, at huset var begyndt at ryste.

Som bekendt kan jordskælv ikke forudsiges, så hvornår vi igen får et jordskælv i Danmark må stå hen i det uvisse, men mon ikke det også næste gang er et meget svagt skælv, sammenlignet med hvad man ellers oplever af jordskælv ude i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar