torsdag den 31. marts 2011

Patrick Nielsen bokser på lørdag i Herning

Den unge bokser, Patrick Nielsen, bokser på lørdag. Det er på TV2 Fight Night at boksetalentet deler øretæver ud, når han skal møde Gary Boulden fra England. Patrick Nielsen er en meget lovende bokser, og har indtil videre vundet alle sine kampe som professionel. Det skal nok blive en spændende kamp, specielt fordi Gary Boulden også har en fin statistik bag sig i sin professionelle karriere, så det kan meget vel blive lidt af en prøvelse for begge parter.

Og hvor skal man så tage hen for at se Patrick Nielsen bokse på lørdag? I Herning Kongrescenter! De jyder sætter sig efterhånden på alt, men det er også fair nok, selv om det betyder at københavnske bokseinteresserede er nødt til at krydse storebælt, hvis de vil se kampen live. Jeg skal ikke selv til Herning og se Patrick Nielsen bokse, og faktisk er jeg ikke engang sikker på, at jeg når at se det på TV, da jeg skal til en festlig sammenkomst på lørdag, men hvis situationen tillader det vil jeg tage hjem tidligt nok til at jeg kan se når Patrick Nielsen bokser løs på englænderen oppe i Herning. Du kan se TV2s programoversigt her, hvor du også kan finde lidt omtale af programmet.

Justin Bieber koncert i Herning

Den populære popsanger, Justin Bieber, giver koncert i Herning i morgen, og i den anledning har Go' morgen Danmark lavet en lille Justin Bieber konkurrence, hvor man kan ringe ind og - måske - være heldig at vinde biletter til koncerten i morgen i Herning. Der er næppe nogen ung pige som ikke er helt vild med ham. Han er simpelthen et kæmpe idol over det meste af verden, så det er ikke så mærkeligt, at koncerten i morgen er totalt udsolgt - og Go' morgen Danmark har tilsyneladende sikret sig et par af biletterne. Så selv om der er udsolgt, er det altså stadig muligt at få biletter, hvis man ellers er heldig at komme igennem på telefonen og i øvrigt svare rigtigt på et spørgsmål som naturligvis handler om Justin Bieber.

Jeg synes det er interessant, at koncerten med Justin Bieber finder sted i Herning. I "gamle dage" ville den slags have fundet sted i København, men de senere år er Herning for alvor begyndt at markere sig som et sted hvor der bliver afholdt store arrangementer. Det betyder at det ikke længere er jyderne der skal over storebælt, når der sker noget spændende, men at det nu i stedet er os københavnere der er nødt til at rejse, når der f.eks. er koncert med Justin Bieber. Jeg skal ikke selv med til koncerten, men jeg håber, at dem der skal med får en uforglemmelg oplevelse. Hvis du ikke kender Justin Bieber, er der en artikel om ham på Wikipedia, hvor du kan blive lidt klogere på, hvem han er.

tirsdag den 29. marts 2011

Dronning Louises Bro har verdensrekord i antal cyklister

Københavns Kommune har lavet en optælling af de cyklister der dagligt passerer over Dronning Louises Bro i København, og det viser sig, at det faktisk er det sted i verden, hvor flest cyklister passerer. Der skulle således være gode chancer for, at Dronning Louises Bro kommer i Guiness Rekord Bog, og at København endnu engang markerer sig som en miljøvenlig by.

Når en - i international sammenhæng - så lille by som København kan have verdens mest cykelbefærdede gade, så siger det en hel del om, hvor lidt man cykler i andre lande. I Danmark er vi berømte for vores cykler, og bycyklerne i København er kendt verden over. Nu har vi endnu engang markeret os som verdens cykelby nr. 1, og det giver jo en masse dejlig gratis reklame for vores land og vores hovedstad. Dronning Louises Bro længe leve, og husk at tage cyklen næste gang du har et ærinde et sted i byen!

Danmark ifølge Bubber: Gunslingers - ægte cowboys

På torsdag kommer der igen Danmark ifølge Bubber, og denne gang skal han prøve rollen som cowboy. Det er foreningen Gunslingers der er værter, når Bubber får lov til at lege cowboy. Gunslingers er en forening som dyrker country kulturen, og deres hjemmeside giver indtryk af, at det nærmest er en livsstil for medlemmerne. Bubber skal helt sikkert nok få en sjov oplevelse.

Jeg synes det er dejligt, når mennesker tør smide hæmningerne, og bare gøre som de har lyst. Jeg har stor respekt for medlemmerne af Gunslingers som giver sig selv lov til at lege cowboys uden at tænke på, hvad andre måtte tænke. Jeg glæder mig til at se Bubber som cowboy, og jeg synes det er dejligt, at han er så åben og imødekommende overfor alle mulige forskellige mennesker. Jeg skal i hvert fald se Danmark ifølge Bubber når det kommer på torsdag. Det er på TV2 kl. 20.50, og hvem ved - måske får man selv lyst til at slå sig løs som cowboy med lædervest seksløber og det hele.

Jetski i Københavns Havn

I går eftermiddag gik jeg en eftermiddagstur langs Københavns Havn og nød det dejlige solskin. Jeg elsker at gå ved vandet, og bortset fra de kolde vintermåneder, så gør jeg det næsten hver dag resten af året. Det var mens jeg gik i mine egne tanker, at jeg pludselig hørte lyden af en jetski der nærmede sig. Det er en lyd der ikke er til at tage fejl af, og der gik kun nogle få sekunder, inden den kom susende forbi ude i vandet. Jeg har selv prøvet sådan en jetski for mange år siden i Thailand, og det er hylende sjovt, så jeg kan godt forstå at det kan være fristende at give den fuld gas ned gennem havneløbet. På den anden side er det heller ikke helt ufarligt.

Selv om der måske ikke er nogen der bader endnu, så er der små joller der sejler rundt i havnen, og jeg ved af erfaring, at det er nemt at miste herredømmet over en jetski, når den sejler med fuld gas. Mest farligt er det om sommeren, hvor folk bader i havnen. Selv om det ikke er tilladt at bade udenfor havnebadene, så er der alligevel mange der gør det, når havnebadene er fyldt op en varm sommerdag. Jeg har flere gange set jetski komme drønende ned gennem havnen, mens folk har svømmet rundt midt ude i havneløbet.

Det kan ikke undgås, at det en dag kommer til at gå galt. Enten rammer en jetski en lille jolle der sejler rundt i havnen, eller også er det en badene som bliver ramt. Jetski er nogle meget kraftige maskiner, og de hører ikke til i havnen, med mindre de sejler i roligt tempo ligesom alle de andre både. Det ville være dejligt, hvis ejerne af jetski ville nøjes med at sejle hurtigt, når de er langt væk fra badende og andre som kan risikere at blive ramt, så man ikke behøver frygte for sin sikkerhed, bare fordi man har lejet en lille jolle og tøffer rundt i havnen en smuk solskinsdag.

mandag den 28. marts 2011

Aprilsnar - På fredag er det d. 1. april

Aprilsnar er en årligt tilbagevendende ting d. 1. april. I år falder d. 1. april på fredag, og det betyder, at det er på fredag, at vi må binde hinanden historier på ærmet. Aviserne plejer altid at bringe et par opfindsomme historier, og selv om nogle af dem er ret vandvittige, så er der altid nogle som hopper på dem, fordi de har glemt at det er den dag på året, hvor vi må lave aprilsnar med hinanden.

Jeg hørte engang om en fyr, som havde sagt til sine kolleger, at de ikke skulle tage madpakke med på arbejde den følgende dag, for han ville give frokost til alle. Dagen efter mødte alle op uden madpakker, og da deres kollega mødte råbte han "aprilsnar!", hvorefter han fortalte, at det bare var en joke med den frokost han ville give, og at han ikke havde noget med. Med til historien hører, at det var i en provinsby, hvor der ikke var mulighed for at købe mad i nærheden, så alle hans kolleger var godt sultne, da det blev fyraften, og han var ikke videre populær de følgende dage. Personligt synes jeg, at den slags aprilsnar er lige grov nok, og den er egentlig heller ikke sjov, så det er ikke noget jeg selv ville gøre.

Jeg glæder mig til at læse aviser på fredag, og se hvad de har fundet på af mærkelige aprilsnar-historier. Men husk nu, at hvis du på fredag hører eller læser noget som lyder for vandvittigt til at være sandt, så er der en god chance for, at det bare er en vittig sjæl, som leger aprilsnar. Nogle gange kan det faktisk være ret sjovt at lade som om, at man tror på historien, og hvis man er kreativ nok, kan man ende med at gøre ophavsmanden til årets aprilsnar. Det skal nok blive sjovt, og jeg er glad for at vi har sådan en hyggelig tradition.

Holger er heldigvis fundet i live

Man har netop kunnet høre på TV2 News at den treårige dreng, Holger, som har været forsvundet i et døgn nu heldigvis er fundet i live. Politiets indsatsleder, Flemming Jacobsen, kom med et glædesbrøl for rullende kameraer og selv journalisten som skulle levere den glædelige nyhed var tæt på at græde. Adskillige hundrede mennesker har deltaget i eftersøgningen. Både politi med hunde, hjemmeværnsfolk, helikoptere og civile borgere har gjort hvad de kunne for  at finde Holger. Det må have været en forfærdelig oplevelse for sådan en lille dreng at gå rundt i en kold skov i et helt døgn, og mange var så småt begyndt at tvivle på, om det ville lykkes at finde  Holger i live. De stakkels forældre må have haft deres livs værste nat, og de var da også tydeligt påvirkede af situationen. Indsatsleder Flemming Jacobsen sagde, at det er første gang i hans karriere, at det er lykkedes at finde et barn som har været væk i så lang tid.

Jeg synes det er fantastisk at så mange mennesker har deltaget i eftersøgningen af lille Holger. Det viser, at når det virkelig gælder, så er folk heldigvis klar til at bidrage med hvad de nu kan. Hundredevis af lokale borgere har ofret deres nattesøvn for at gå rundt i skovene med lommelygter hele natten, og nu har de mange timers eftersøgning heldigvis båret frugt. Historien om Holger er et rigtigt eventyr, og jeg fik da også selv lidt blanke øjne, da jeg hørte, at han er fundet i live. En stor hilsen til Holger og hans familie herfra, og et stort skulderklap til de mange der har deltaget i eftersøgningen!

søndag den 27. marts 2011

Bakken åbner på torsdag - Bakkeåbning 2011

Nu hvor foråret er i luften, er mange begyndt at spørge sig selv om, hvornår Bakken åbner. Heldigvis skal vi ikke vente længe, for Dyrehavsbakken åbner på torsdag d. 31/3-2011 kl. 13.30. I dagens program for på torsdag kan man læse, at Pjerrot er klar ved sit berømte hus allerede kl. 15.00, og resten af dagen er der også aktiviteter på Bakken, bl.a. på Friluftsscenen.

Det som de allerfleste dog forbinder med Bakkens åbning, er de mange motorcykler der hvert år besøger Bakken på åbningsdagen. Det enorme optog af flotte motorcykler plejer at blokere hele Nørrebrogade i København, hvor tusindvis af tilskuere nyder det flotte syn. Med politieskorte bevæger de sig gennem byen for til sidst at ende ved Dyrehavsbakken i Klampenborg. Du kan se hele ruten samt læse mere om Bakkeåbning 2011 her.

Det er altid en oplevelse at se og høre motorcyklerne, når Bakken åbner. Hvis du aldrig tidligere har oplevet synet af motorcykeloptoget fra Nørrebrogade til Bakken, så vil jeg på det kraftigste anbefale at du tager plads ved ruten på torsdag d. 31/3-2011. De kører afsted fra Nørrebrogade kl. 19.00, og det er et fantastisk syn med de mange motorcykler der bevæger sig gennem byen. Lyden fra de mange maskiner kan bringe den indre drengerøv frem i enhver mand, uanset om man tidligere har kørt motorcykel eller ej. Så husk det nu - Bakkeåbning 2011 på torsdag. Det er en oplevelse værd!

lørdag den 26. marts 2011

Skal uret sættes frem eller tilbage ved sommertid?

Ja, så er det igen blevet den tid på året, hvor vi skifter til sommertid, og igen melder spørgsmålet sig, om urene skal sættes frem eller tilbage ved sommertid. Urene skal sættes frem, og det er egentlig meget nemt at huske. Når det bliver sommer, sætter man havemøblerne frem - derfor sætter man også uret frem, når det bliver sommertid. Og når det bliver vinter, sætter man havemøblerne tilbage - derfor sætter man også uret tilbage, når vi skifter til vintertid.

Helt præcis skifter vi til sommertid kl. 2.00 i nat. Det betyder, at hvis man vil være helt præcis, så skal man stå op i nat kl. 2.00 (hvis man altså ikke stadig er oppe), og så skal man sætte urene frem til kl. 3.00. Overgangen til sommertid betyder, at vi kommer til at stå en time tidligere op hele sommerhalvåret, og det er jo dejligt, for så får vi set endnu mere til solen, og solen bliver man jo altid glad af. Så husk det nu - i nat skal uret sættes frem, når vi skifter til sommertid kl. 2.00 i nat.

På hvilken kanal bliver landskampen sendt?

Hvis du ligesom jeg har spurgt dine venner og familie om, hvilken kanal der sender landskampen i aften, så kommer svaret her. Fodboldlandskampen mellem Norge og Danmark i aften d. 26/3-2011 bliver sendt på TV-kanalen TV3 Puls. Heldigvis kan jeg selv se den kanal, så jeg skal nok få set landskampen i aften, men det er ikke alle som kan det, så der er nok nogle der får travlt med at invitere sig selv på kaffe i aften hos de af deres venner der kan se landskampen.

Kampen mellem Norge og Danmark starter kl. 20.00 i aften, men man kan allerede følge med på TV3 Puls fra kl. 19.00. Personligt hører jeg til dem som først sætter mig ved skærmen, når kampen begynder, men jeg kender flere som er så bidt af det, at de skal have det hele med, og de sidder klar ved skærmen allerede kl. 19.00. Du kan selv se programoversigten for TV3 her, hvor der også er lidt omtale af den vigtige kamp. Og hvis du hører til dem der ikke interesserer sig for forbold, så tænk dig om en ekstra gang inden du ringer til folk i aften, hvor der er landskamp, så du ikke risikerer at forstyrre folk midt i kampen.

fredag den 25. marts 2011

Sarah har vundet X-factor 2011

Så er X-factor finalen overstået, hvor det blev afgjort hvem der vandt X-factor 2011, og som mange havde regnet med, så blev det Sarah fra Herlev der løb af med sejren. Showet blev indledt med at de tre finalister optrådte i selskab med Take That, og det var en virkelig god indledning på X-factor finalen. Det blev også til et gensyn med nogle af de X-factor deltagere som blev stemt ud tidligere i forløbet, bl.a. Kjell der atter en gang beviste, at han har en virkelig fantastisk stemme. Som jeg tidligere har skrevet, så var Kjell min oprindelige favorit, men da han røg ud blev Sarah min nye favorit til at vinde X-factor.

Sarah lagde ud med sin egen fortolkning af Lady Gagas berømte sang, Pokerface, og hun fik hele Parken til at eksplodere. Allerede ved dette første nummer beviste hun, at hun i den grad har X-factor. Hendes næste optræden foregik i selskab med Car Park North, og det var om muligt en endnu større succes end den første sang. Sarah viste med sin optræden, at hun simpelthen er født til at stå på en scene, og at hun fortjente at vinde X-factor.

Annelouise optrådte sammen med sangerinden Fallulah, og hun udmærkede sig ved at have en helt fantastisk stemme. Jeg synes dog ikke, at hun brændte helt igennem, men måske havde det noget at gøre med sangvalget. Babou optrådte i selskab med Aqua, og selv om han gjorde det godt, så var det efter min mening ikke helt lige så godt, som det Sarah leverede.

Babou blev stemt ud af seerne, og så var det Annelouise og Sarah der skulle dyste. De havde hver deres stil at optræde på, men de leverede begge to en god præstation. Det var en helt fantastisk finale, og der var udsolgt i Parken, hvor det fandt sted. Selv om jeg ikke selv var tilstede, så kunne jeg tydeligt fornemme stemningen, da jeg så det på TV, og jeg er sikker på, at det har været en uforglemmelig oplevelse for alle som var der. Som sagt, så endte det altså med, at det blev Sarah der vandt X-factor 2011. Jeg ønsker Sarah tillykke med sejren, og jeg glæder mig til at høre mere fra Sarah.

Hvor højt er Rundetårn?

Rundetårn er en af Københavns ældste bygninger, og det blev stod færdigt i 1642/43, hvilket jo var på Christian d. 4.s tid. Måske hører du til dem der har spurgt sig selv, "Hvor højt er Rundetårn?". Blandt københavnere florerer der et rygte om, at Rundetårn er omkring 33 meter  højt, men på Wikipedia kan man læse, at det faktisk er 34,8 meter højt, og 41,8 meter, hvis man regner observatoriet med. Rundetårn er bygget sammen med Trinitatis Kirke som ligger på Købmagergade i København, og det er en af Københavns store turistattraktioner, og de fleste københavnere har prøvet at stå oppe i tårnet og kigge ud over byens tage.

Når man tænker på, hvor højt Rundetårn er, så er det helt utroligt at forestille sig, at det faktisk er bygget for over 400 år siden. Dengang havde man i sagens natur ikke maskiner, så det må have været lidt af et arbejde at bygge så højt et tårn. Tårnet er blot et af mange bygningsværker som blev opført i 1600-tallet under Christian d. 4., og det er et must at besøge tårnet, hvis man kommer som turist til København.

Og når vi nu er ved højden på Rundetårn, så har du måske hørt nogen spørge om et tordenskrald er højere end Rundetårn. Det er naturligvis noget sludder, men det er noget man siger, når folk prøver at sammenligne to ting som ikke kan sammenlignes. Så hvis du en dag hører nogen som forsøger sig med umulige sammenligninger, så kan du jo fortælle dem, at det svarer til at sige at spørge, hvad der er højest af et tordenskrald og Rundetårn.

Nu, hvor du ved, hvor højt Rundetårn er, så husk endelig at hjælpe med at rette den misforståelse der har bredt sig blandt københavnere om, at det "kun" skulle være 33 meter højt. Det rigtige tal er 34,8 meter, og selv om de sidste 1,8 meter ikke er meget, så er det jo ærgerligt, hvis nogen går og tror noget forkert om et af Danmarks mest berømte bygningsværker.

torsdag den 24. marts 2011

Mange bække små gør en stor å

Man siger at "mange bække små gør en stor å". Nu tænkes der ikke kun på små bække ude i naturen som i et stort antal samler sig til en stor å - udtrykket skal snarere forstås i overført betydning. Den dybere mening er, at hvis man er opmærksom på alle sine små udgifter og indtægter, så kan de tilsammen blive til en masse penge. For at illustrere, hvad der præcis menes med ordsproget, "mange bække små gør en stor å", så vil jeg komme med et lille eksempel:

Hvis man f.eks. husker at tage en tom indkøbspose med ned i supermarkedet, når man skal købe ind, så sparer man et par kroner. Nu ved enhver, at et par kroner ikke rækker langt i dagens Danmark, men hvis man sparer et par kroner hver eneste gang man køber ind, så bliver det alligevel til et par hundrede kroner i løbet af et år. Hvis man samtidig sparer et par kroner på en masse andre ting, så bliver alle de små besparelser tilsammen til et stort beløb - eller med andre ord: mange bække små gør en stor å.

Ordsproget er jo fuldstændig rigtigt, og de fleste mennesker kan da også godt se det. Men alligevel så er det nok de færreste af os som altid tager en tom indkøbspose med, når vi skal ned at købe ind - for nu at blive ved det eksempel. Når man tænker på, hvor mange penge en gennemsnitsdansker har mulighed for at spare i løbet af et år - altså det som i ordsproget beskrives som "mange bække små" - så ville det jo være pæne summer som hver enkelt kunne spare årligt ved konsekvent at efterleve ordsproget og på den måde ende med at have "en stor å".

Når vi nu allesammen godt kender teorien - altså ordsproget om at mange bække små gør en stor å - så er det jo mærkeligt, at vi er så dårlige til at efterleve det. Jeg tror, jeg vil forsøge at være mere opmærksom på ikke at bruge penge på noget unødvendigt som f.eks. nye indkøbsposer, hver gang jeg køber ind, for uanset hvordan man vender og drejer det, så kommer man jo ikke udenom, at mange bække små gør en stor å. Og hvis åen består af gode danske kontanter, så er det jo ikke så ringe igen.

onsdag den 23. marts 2011

Hvor lang er Nilen?

Nilen er en flod som gennemløber flere lande i Øst- og Centralafrika. Den regnes for at være verdens længste flod, men hvor lang er Nilen? Jo, Nilen er intet mindre end 6.650 km. lang. Nilen munder ud i Middelhavet og på sin vej gennem Afrika passerer den adskillige lande. Flere af Afrikas store byer ligger lige ud til Nilen, og det har jo sine fordele at man kan sejle til en by selvom den ikke ligger ud til havet. Der er i øvrigt en smule divergerende  meninger om, præcis hvor lang Nilen er, og uenigheden handler om, hvor meget man skal regne med. Det tal som de fleste eksperter vil svare, hvis nogen spørger dem, hvor lang Nilen er, er det tal som står ovenfor, nemlig 6.650 km.

Det er muligt at sejle på Nilen, og det skulle efter sigende være en fantastisk oplevelse, hvor man på nærmeste hold oplever det afrikanske landskab, mens man stille og roligt sejler afsted. Men man skal nok afsætte en del tid, hvis man gerne vil sejle fra den ene ende af Nilen til den anden. Nu hvor du ved, hvor lang Nilen er, kan du jo selv begynde at regne på, hvor lang tid det ville tage at sejle hele vejen med 5 - 10 km./t., og de fleste af os skal nok kun gøre os håb om at sejle på et mindre stykke af denne fantastiske flod, hvis vi en dag skulle komme på de kanter. Personligt tror jeg, at det vil være en uforglemmelig oplevelse at sejle på Nilen, og jeg ville være rigeligt tilfreds med bare nogle få dages sejlads på verdens længste flod, Nilen.

tirsdag den 22. marts 2011

Hvor mange mennesker bor der i Indien?

Hvor mange mennesker bor der i Indien? Svaret er, at der er ingen som kender det helt præcise antal, men der naturligvis lavet nogle skøn, og selv om de i sagens natur ikke kan være 100% præcise, så er der alligevel enighed om, at de giver et meget retvisende billede af, hvor mange mennesker der bor i Indien. Landet er en af verdens folkerigeste nationer, og FN vurderede, at der i 2009 boede lige knap 1.200.000.000 mennesker i Indien - altså 1,2 milliarder mennesker!

Det er et svimlende højt tal, og det betyder at Indien er en af verdens sværvægtere, når det kommer til befolkningstal. Befolkningstallet er i vækst, og det betyder, at tallet for hvor mange mennesker der bor i Indien hele tiden stiger. I øjeblikket stiger antallet indbyggere i landet med ca. 1,4% om året, og det vil altså sige, at der hver år kommer ca. 16.800.000 flere mennesker i landet - altså 16,8 millioner mennesker. Indiens befolkning vokser altså for hvert år med omkring 3 gange så mange mennesker som der bor i Danmark! Det er helt utroligt at forestille sig. Man skal dog huske på, at Indien samtidig er et kæmpe land, hvad areal angår. Det er mange gange større end et lille land som vores.

Fremtiden vil vise, om tallet for hvor mange mennesker der bor i Indien vil overgå antallet af mennesker i Kina. De to lande har begge enorme befolkningstal, og udgør således en betragtelig del af verdens indbyggere. Det bliver spændende at følge udviklingen i de to lande og se, hvilket af dem der har flest indbyggere om 10 og 20 år. Hvor mange mennesker der bor i Indien til den tid er svært at sige, men hvis befolkningstilvæksten fortsætter med samme fart som nu, så vil der om 20 år bo intet mindre end 1,6 milliard mennesker i landet.

mandag den 21. marts 2011

Man skal ikke springe over hvor gærdet er lavest

Du kender sikkert ordsproget, "Man skal ikke springe over, hvor gærdet er lavest". Det er et af de ordsprog, som jeg ikke rigtig kan finde ud af, om jeg er enig i eller ej. For selvfølgelig er der nogle tilfælde, hvor det i længden bedst kan betale sig at gøre sig lidt ekstra umage, men på den anden side, så er der jo heller ingen grund til at gøre tingene mere besværlige end allerhøjst nødvendigt. Ligesom man ikke skal springe over, hvor gærdet er lavest, så er det vel også dumt at springe over, hvor det er højst. Hvad skulle man dog få ud af det? Det ville jo bare være unødigt spild af gode kræfter som kunne have været brugt på noget mere fornuftigt. Med mindre at man altså ikke kan finde på noget mere fornuftigt at foretage sig end at vælge unødvendigt besværlige løsninger på livets opgaver.

Da jeg som barn fik at vide, at man skal ikke springe over, hvor gærdet er lavest, så svarede jeg altid, at alt andet ville da være dumt, og i virkeligheden tror jeg, at de fleste børn svarer som jeg gjorde, da jeg var barn. Jeg gad vide, hvem der har opfundet det ordsprog. Jeg synes faktisk godt, at det kunne tåle, at ophavsmanden lige havde ofret et øjeblik på at arbejde videre med det for at præcisere meningen, for på den måde som det lyder, så kan det både være fornuftigt og tåbeligt at sige, at man ikke skal springe over hvor gærdet er lavest, og ordsprog har jo kun til formål at være fornuftige - og i hvert fald ikke tåbelige.

søndag den 20. marts 2011

Fisk som spiser død hud på fødderne

En ny form for fodbehandling har tilsyneladende nået Danmark - eller også har jeg bare aldrig hørt om det før. Det drejer sig om fisk som spiser død hud på fødderne. Ja, du læste rigtigt! Det går simpelthen ud på, at du stikker føderne ned i en balje vand hvor der svømmer nogle sultne fisk rundt af en bestemt art, hvis navn jeg ikke kender. De sultne fisk æder simpelthen død hud på fødderne, så man efterfølgende har dejligt glatte fødder.

Straks melder spørgsmålet sig, om de nøjes med at spise de døde hudceller, eller om de også tager nogle bidder af resten af huden, men der skulle ikke være grund til bekymring. Enten er fiskene meget velopdragne, eller også kan de kun lide de døde hudceller - det sidste er nok mest sandsynligt. :) Resultatet af at have haft fødderne under kærlig behandling af fiskene er, at ens fødder er dejligt glatte og fuldstændig renset for hård hud.

En af mine bekendte prøvede det for kort tid siden, og hun var yderst tilfreds med behandlingen. Hun sagde, at hendes fødder var i lige så fin stand, som de normalt var efter et besøg hos en fodterapeut. Det kilder en smule når fiskene spiser, men det er så lidt, at det ikke er ubehageligt, faktisk tværtimod. Det skulle faktisk være en utrolig behagelig oplevelse at få spist sine døde hudceller af en flok fisk.

Jeg tænker, at det må være noget af det mest økologiske man kan forestille sig. Tænk at der findes fisk, som elsker at spise død menneskehud. Det kan i hvert fald kaldes en naturlig behandlingsform. Gad vide hvem der har fundet ud af det? Nå, men det kan jo være lige meget, hvis bare det virker. Om jeg selv vil lade mine fødder behandle af fisk, må indtil videre stå hen i det uvisse, men jeg vil dog ikke afvise muligheden.

Gammel kærlighed ruster aldrig

Et af de mest romantiske danske ordsprog siger, at "gammel kærlighed ruster aldrig". Om det altid forholder sig sådan, vil jeg ikke gøre mig klog på, men jeg vil umiddelbart tro, at der er noget om snakken. Når først man har kastet sin kærlighed på et andet menneske, så er det ikke noget der bare lige forsvinder. Det er i hvert fald min erfaring, så for mit vedkommende er det nok rigtigt, at gammel kærlighed aldrig ruster. Der findes i øvrigt en sjov lille vittighed som udspringer af netop dette ordsprog. Den har form af et spørgsmål og  lyder sådan her:

Hvad skal man smøre en cykelkæde med?
Gammel kærlighed - det ruster aldrig!

Den var da meget sød, ikke? Det er egentlig bemærkelsesværdigt, hvor få ordsprog som handler om kærlighed. Måske er det fordi, kærligheden er sådan en svær størrelse, at det er meget begrænset hvad man kan sige om den generelt - altså lige bortset fra, at gammel kærlighed ruster aldrig.

lørdag den 19. marts 2011

Fuldmåne - påvirker det mennesker?

Jeg er netop kommet hjem efter en hyggelig aften i venners lag. Jeg spadserede hjem, og undervejs lagde jeg mærke til, at det faktisk er fuldmåne i aften. Jeg mindes at jeg engang har hørt, at det normalt er koldt ved fuldmåne, men om det er rigtigt, ved jeg ikke. Det var koldt til aften, men på den anden side synes jeg, det har været koldt hver eneste aften.

Et andet rygte jeg har hørt er, at der er mere ballade i byen, når det er fuldmåne. Efter sigende skulle det oven i købet kunne aflæses i politiets statistikker over kriminalitet. Igen ved jeg ikke, om det er rigtigt eller ej - det er som sagt kun et rygte. Men det må kunne undersøges, og det kunne da være interessant, hvis det virkelig viste sig at være rigtigt.

Et af de mere kuriøse rygter der findes omkring fuldmåne, er det klassiske omkring vampyrer der efter sigende skulle være særligt aktive omkring fuldmåne. Nu har jeg heldigvis aldrig hørt om nogen der er blevet bidt af en vampyr - hverken ved fuldmåne eller ved nymåne, men historien er da god.

Under alle omstændigheder er det mit indtryk, at vi mennesker på en eller anden måde bliver påvirkede af fuldmåne. Personligt synes jeg, at synet af fuldmåne og det lys den giver er meget stemningsfyldt. Jeg tror faktisk godt, at jeg vil gå så langt som til at sige, at det påvirker mit humør - heldigvis i positiv retning. Men om det også påvirker nogle mennesker i negativ retning, så de ligefrem bliver aggressive, det har jeg ingen anelse om. Det kunne dog være interessant at finde ud af, så hvis nogen ligger inde med information - eller links til information - om månens påvirkning af os mennesker, eller mangel på samme, så vil jeg blive glad for at høre om det.

Hvor mange mennesker bor der i USA?

USA er i øjeblikket verdens eneste supermagt. Den amerikanske præsident er verdens mægtigste mand, og han står i spidsen for hele det amerikanske folk. Men hvor mange mennesker bor der i USA? Inden jeg giver svaret, så vil jeg lige sige, at USA består af intet mindre end 50 stater, og der er derfor tale om et kæmpestort land som også har et kæmpestort areal. Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside bor der i skrivende stund lidt over 300.000.000 mennesker i USA - altså lidt over 300 millioner! Der bor med andre ord et enormt antal mennesker i USA.

Eftersom landet strækker sig over et så stort areal som det gør, er det at bo i USA meget forskelligt, alt efter hvor i landet man bor. I de nordlige stater er klimaet omtrent som vores eget, mens de sydlige stater har et særdeles varmt klima. Der er store landområder i USA, men en stor del af de mange mennesker der bor i USA bor i byerne.

Hvis man sammenligner hvor mange mennesker der bor i USA med hvor mange der bor i EU, så må man sige, at der bor en hel del flere mennesker i EU. Mange af dem som bor i USA stammer fra indvandrere som er kommet til landet omkring år 1900, hvor der var en kæmpe indvandring til landet af folk med udflytterlyst og mod på at slå sig ned et helt nyt sted. USA er faktisk et ret nyt land - i hvert fald hvis man sammenligner med vores eget. Ifølge Wikipedia blev Amerikas Forenede Stater først erklæret uafhængigt i 1776 og de fik deres nuværende forfatning i 1788.

De mennesker som bor i USA er for manges vedkommende afhængige af deres biler. Det er kun i centrum af de store byer, at man kan klare sig nemt uden en bil, og for mange amerikanere er bilen helt uundværlig. Hvis man bor i USA, så har man med stor sandsynlighed også en bil, og mange af bilerne er store lækre 4-hjulstrækkere. I øvrigt er amerikanerne - i langt højere grad end os selv -  utroligt stolte af deres flag, og det er ikke ualmindeligt at se en bil, som har The Stars and Stripes (som deres flag hedder) i vinduet. Det er i øvrigt også helt almindeligt at have det amerikanske flag hængende foran sit hus, hvilket man ikke rigtig ser herhjemme.

USA er i det hele taget et fantastisk land, og nu kender du svaret, hvis nogen skulle finde på at spørge dig, "Hvor mange mennesker bor der i USA?". Hvis du hører til dem som endnu ikke har været i USA, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at tage på ferie derovre, så snart du får mulighed for det. Hvis du planlægger at tage på ferie i USA, så er det vigtigt, at du først får ordnet ESTA som du kan læse mere omkring på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside. Amerikanerne er virkelig flinke mennesker, og det er et dejligt sted at holde ferie.

Herresmykker er moderne

Jeg har lagt mærke til, at flere og flere mænd er begyndt at gå med smykker, så jeg tillader mig i al stilfærdighed at konkludere, at herresmykker er ved at blive moderne. Herresmykker adskiller sig fra kvindesmykker ved at være mere rå i det, og jeg synes såmænd også, at det ser meget smart ud. Det virker ikke som om, at guld og sølv er så udbredt indenfor herresmykker, men derimod har jeg set mange som ser ud til at være lavet af læder og/eller stål.

Nu har jeg aldrig selv gået med smykker, og jeg forestiller mig, at de må være til gene i det daglige. Et armbånd må da være irriterende at have på, når man skal vaske hænder, men det kan selvfølgelig være, at det bare er et spørgsmål om tilvending. I virkeligheden er det vel bare ligesom at have et ur på, og selv om jeg ikke har gået med ur på armen i mange år, så kan jeg da huske, at jeg gjorde det for år tilbage, og dengang var det så vidt jeg husker ikke generende at have på. Under alle omstændigheder så tror jeg ikke at jeg vil begynde at gå med herresmykker, heller ikke selv om det er moderne. Men smart ser det ud!

fredag den 18. marts 2011

Sarah gik videre til finalen

Som jeg tidligere har skrevet, så er Sarah min favorit i X-factor. Derfor var jeg også glad for at se, at hun gik videre i dag, hvor der var semifinale. Dommerne sagde, at hendes vokal ikke er verdens bedste, men det ændrer ikke ved, at hun i mine ører har en helt vildt fed stemme. Jeg elsker at høre Sarah synge, og det var dejligt at se, at seerne havde stemt hende videre til finalen.

Udover Sarah gik også Babou og Annelouise videre til finalen, som afholdes i parken næste fredag. Patricia blev stemt ud af X-factor, men hun tog det flot, og jeg er sikker på, at vi kommer til at høre mere til hende i fremtiden. Faktisk synes jeg, at alle fire semifinaledeltagere var utrolig gode. De er fire spændende personligheder, og jeg synes generelt sangvalget var fint.

Jeg er spændt på at høre, hvilke sange der er valgt til finalen. Jeg er dog sikker på, at Cutfather nok skal finde noget godt frem til Sarah, og hvis hun fortsætter i samme stil som hun har vist indtil nu, så skulle der være en god chance for, at Sarah vinder X-factor 2011. Jeg glæder mig til X-factor finalen i parken på fredag, og jeg krydser fingre for min favorit!

At holde tungen lige i munden

Kender du udtrykket, "at holde tungen lige i munden". Det er i grunden et sjovt udtryk, specielt fordi det slet ikke har noget med tungen at gøre - i hvert fald ikke sådan bogstaveligt. Det er et udtryk man bruger om en situation, hvor man virkelig skal være opmærksom på, hvad man gør. Det kan f.eks. være en situation hvor man skal balancere med et eller andet. Når man befinder sig i sådan en situation, så gælder det om at holde tungen lige i munden, så man ikke gør noget galt.

Jeg gad vide, hvordan sådan et udtryk er opstået, og hvem der har fundet på det. Det virker jo ikke særligt indlysende, at det lige er tungen der tales om. Naturligvis skal det forstås i overført betydning, når man taler om at holde tungen lige i munden, men alligevel... Nå, men jeg nu vil jeg tage en tår af min kaffe, og koppen er fyldt helt op til kanten, så det gælder virkelig om at holde tungen lige i munden, når jeg løfter koppen, for ellers kommer der kaffe ud over det hele.

torsdag den 17. marts 2011

Hvor højt er eiffeltårnet?

De fleste mennesker har hørt om Eiffeltårnet, og mange har sikkert spurgt sig selv, "hvor højt er Eiffeltårnet?". Man plejer at sige, at Eiffeltårnet er ca. 300 meter højt, men der står som bekendt nogle antenner på toppen, og ifølge Eiffeltårnets hjemmeside er tårnet 324 meter højt, med antenner.

Eiffeltårnet blev bygget i forbindelse med Verdensudstillingen i Paris i 1889, og oprindeligt var det meningen, at det skulle rives ned, når udstillingen var overstået. Dengang var der mange som ikke var så begejstrede for tårnet, men heldigvis fik det lov til at blive stående, og lige siden har det fungeret som varemærke for Frankrigs hovedstad, Paris.

Langt de fleste mennesker som bor i Paris ved, hvor højt Eiffeltårnet er, og pariserne er stolte af det gamle tårn. Udover at man naturligvis kan komme op i tårnet og nyde den helt enestående udsigt over Paris og dens forstæder, så er der faktisk også mulighed for at få noget at spise under sit besøg i Eiffeltårnet. Der er noget magisk over Eiffeltårnet, og det er en helt utrolig oplevelse at komme op i det, så hvis du en dag kommer til Paris, så giv dig selv den oplevelse det er at komme op i tårnet. Jeg var der selv for mange år siden, og jeg husker det, som var det i går. Nu ved du i hvert fald, hvor højt Eiffeltårnet er, og hvis du skulle få lyst til at læse mere om det berømte tårn i Paris, så har Wikipedia en glimrende artikel om Eiffeltårnet, hvor du bl.a. kan læse om tårnets historie og dets konstruktion.

Parkeringsvagter har fået flere opgaver

I dag kan man se på TV2, at Københavns parkeringsvagter har fået flere arbejdsopgaver. De er nu begyndt at servicere folk istedet for som tidligere kun at lange bøder ud, og det er tilsyneladende noget som hjælper på deres image. I indslaget så man en bil fyldt med værktøj, hvor bagklappen var åben, og de to vågne parkeringsvagter kontaktede straks centralen som via bilens registreringsnummer fandt frem til ejeren og kontaktede ham, så han kunne få låst sin bil forsvarligt af.

Jeg synes, det er en brandgod idé at give parkeringsvagterne den slags opgaver ved siden af deres opgaver med at udskrive bøder. Som en af parkeringsvagterne i indslaget sagde, så har de jo både øjne og ører, og så kan man jo lige så godt gøre brug af det. De færdes i gaderne de fleste af døgnets timer, og det giver jo også en vis tryghed for borgerne at vide, at parkeringsvagterne holder lidt øje og sørger for at kontakte deres central, hvis der er forhold som skal bringes i orden. Chefen for Parkering København, Anders Møller, understregede dog, at de ikke skal gribe ind hvis de overværer ulovligheder, og der er dermed ikke tale om et ekstra politikorps.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om særligt kreative parkeringssyndere nu vil forsøge at fremkalde situationer der indbyder til parkeringsvagternes assistance for på den måde at aflede deres opmærksomhed fra opgaven med at udskrive bøder. Under alle omstændigheder synes jeg, at det er et positivt tiltag, og hvis det samtidig kan hjælpe på parkeringsvagternes omdømme blandt bilisterne, så kan det jo ikke være bedre.

onsdag den 16. marts 2011

Med døden til følge - Ronnie i retten

Jeg har netop set en udsendelse på DR1, som havde titlen "Med døden til følge", og som handlede om en mand ved navn Ronnie Rasmussen som var anklaget for at være ansvarlig for sin vens død. Ronnie er autolakerer, og han var tiltalt for at have forvoldt sin kammerats død med et samuraisværd. Selv forklarede Ronnie, at der var tale om et uheld, og jeg synes faktisk, at hans forklaring virkede yderst troværdig. Det er første gang, at et tv-hold har fået lov til at filme fra en dansk retssag, og det var ret interessant at følge med i. Det var mit helt klare indtryk, at der var tale om et ulykkeligt uheld som desværre havde kostet Ronnies ven, Dan, livet. Det var tydeligt at se, at Ronnie Rasmussen var dybt ulykkelig over hvad der var sket, og man var ikke i tvivl om, at han og Dan havde haft et godt og stærkt venskab.

Ronnies forsvarer var den kendte forsvarsadvokat Thorkild Høyer, og han forstod virkelig at tale sin klients sag. Den unge anklager fik da heller ikke overbevist retten om sin påstand, og retten valgte at lægge sig tæt op den straf som Thorkild Høyer fremførte som en rimelig straf. Jeg fik helt ondt af Ronnie Rasmussen, mens anklageren talte. Det var tydeligt at se, at han var en mand af ære, og at han oprigtigt var ked af hvad der var sket. Med til historien hører, at episoden havde fundet sted efter massiv indtagelse af alkohol, og i sådan en situation kan det jo være svært at kontrollere et samuraisværd, som var det Ronnie Rasmussen var tiltalt for at have stukket sin ven med.

Personligt er jeg ikke i tvivl om, at Ronnie talte sandt, da han sagde, at der var tale om et uheld, og jeg blev glad, da jeg erfarede, at han "slap" med to år og tre måneders fængsel. Naturligvis skulle han ikke have taget sit samuraisværd, og det var også denne forseelse som han blev straffet for. På den anden side er det jo nemt at sidde bagefter og sige, hvad manden skulle have gjort i en tilspidset situation, hvor begge parter var stærkt påvirkede af alkohol. Jeg er helt sikker på, at Ronnie Rasmussen ville gøre det om, hvis han havde muligheden, men det er jo desværre ikke muligt.

Jeg synes det var flot og modigt af Ronnie Rasmussen at lade os andre komme med ind i retssalen og se, hvordan den slags foregår. Jeg synes han viste sig som en mand, og det at han græd over sin kammerats død, viste netop at han er et menneske, og at han holdt af sin kammerat som desværre gik bort som følge af nogle meget ulykkelige omstændigheder. Stor tak til Ronnie Rasmussen for at lade os andre komme med ind i retssalen, og mange medfølende tanker til Dans familie som mistede deres kære familiemedlem som følge af nogle meget tragiske omstændigheder.

Sarah er min (nye) favorit i X-factor

Som jeg skrev tilbage i januar måned, så var Kjell min favorit i X-factor. Han røg som bekendt ud tidligt i forløbet, så nu er Sarah min nye favorit. Jeg synes hun er en helt fantastisk sangerinde, og hendes udstråling er også helt i top. Hvis Sarah var min datter, så ville jeg sgu være stolt. Tænk at kunne optræde med så stor autoritet i så ung en alder - det er der ikke mange der kan. Så vidt jeg husker er hun kun 15 år, og hun optræder i X-factor som om hun både ejer scenen og hele salen. Sarah kan i den grad tryllebinde publikum, og hun har en god sangstemme og synger virkelig godt. Det er simpelthen en fornøjelse at se og høre hende optræde.

Jeg håber ikke, at de interne drillerier mellem dommerne kommer til at betyde, at Sarah ryger ud, for det har hun i hvert fald ikke fortjent. Jeg ser hende bestemt som favorit til at vinde X-factor. Udlandet har også fået øjnene op for Sarah, og det er højst usædvanligt for en dansk X-factor deltager, og så endda så tidligt i forløbet. Jeg tror faktisk aldrig det er sket tidligere. Man kan læse om danske Sarah på AFTERELLEN.com, den kendte blogger Perez Hilton har også skrevet om danske Sarah, og hun bliver omtalt flittigt mange andre steder. Den 15-årige X-factor deltager er allerede vidt berømt, selv om hun endnu ikke har vundet!

Så på fredag vil jeg sidde klar ved skærmen og heppe på min favorit. Det vil virkelig være ærgerligt, hvis Sarah ryger ud, for hun har bestemt potentiale til at få en international karriere, og det ville jo være dejligt med endnu en dygtig dansker som kan gøre sig bemærket ude i den store verden. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad hun kan udvikle sig til over de kommende år. Hun har i den grad X-factor, og det er jo det som programmet handler om! Vi har god grund til at være stolte over Sarah, og jeg ønsker hende held og lykke på fredag når X-factor igen ruller over skærmen.

tirsdag den 15. marts 2011

Risikofri investering som giver pengene dobbelt igen inden en måned - skattefrit!

Ja, overskriften er fuldstændig rigtig. I dag har jeg lavet en risikofri investering som vil give mig pengene dobbelt igen inden der er gået en måned, og det er fuldstændig skattefrit! Faktisk laver jeg adskillige investeringer hver måned, som allesammen er risikofrie og giver pengene igen plus en høj forrentning inden for en kort periode.

Dagens risikofri investering bestod i 4 pakker rugbrød som var på tilbud til 5,- kr. pr. pakke - normalt koster de 10,-. Jeg ved at jeg når at spise dem inden der er gået en måned, og jeg ved også, at hvis jeg ikke havde købt dem i dag, så skulle jeg have købt dem i de kommende uger - til fuld pris vel at mærke. Brødet ligger nu i fryseren og holder sig fint, og jeg sparer penge.

Nu ved jeg godt, at en investering på sammenlagt 20,- kr., som er det jeg har givet for alle fire pakker brød til sammen, kun kaster 20,- kr. af sig i besparelser, og det er måske ikke en herregård. Men når man lægger det beløb til alle de andre beløb jeg sparer, så er det på årsbasis langt mere end det koster mig at tage på ferie om vinteren.

Tænk på hvor mange penge du i gennemsnit bruger om dagen på dagligvarer. Hvis vi regner det hele med, altså både mad, drikkevarer, toiletpapir, shampoo, håndsæbe, opvaskemiddel etc., så tror jeg ikke, at du bruger under 100,- kr. om dagen på de ting (sandsynligvis bruger du langt mere). Forestil dig, at du uden nogen form for ekstra arbejde kunne spare 20% af det beløb hver dag. Det bliver til 20*365 = 7.300. Hvis dit daglige forbrug af dagligvarer er over 100,- kr., så er afkastet af dine investeringer jo naturligvis højere. Faktisk kan man betragte tilbudsaviserne som investerings-aviser. De bugner med muligheder for at foretage risikofrie, skattefrie investeringer med højt afkast.

Men er det ikke besværligt, at købe ind på den måde? Nej, overhovedet ikke - det kræver bare en minimal smule tankevirksomhed. Hvis dit forbrug af dagligvarer ikke ændrer sig af, at du har et lager liggende af en bestemt vare, så er det jo nøjagtig den samme mængde varer du skal slæbe hjem, som du ellers skulle, hvis du ikke købte mens tingene er billige. I dag købte jeg f.eks. 4 pakker rugbrød, men jeg slap til gengæld for at købe håndsæbe og shampoo, for det købte jeg sidste gang det var billigt.

Så godt som alle dagligvarer kommer med jævne mellemrum på tilbud, og hvis du køber dem mens de er billige, så slipper du for at købe dem mens de er dyre, og du kan i stedet bruge pengene til at rejse ned i varmen om vinteren. Bedre investeringsobjekter finder man simpelthen ikke. Jeg har i hvert fald aldrig hørt om andre investeringer som både er risikofri, skattefri og som samtidig giver et lige så højt afkast.

Jo, men er det ikke meget besvær i forhold til hvor mange penge man sparer? Nej, tænk på hvor få minutter det tager dig at undersøge hvad der er billigt i denne uge. Hvis du beregner din timeløn ved at bruge nogle få minutter hver uge på at tjekke priser, så vil du opdage, at dine besparelser giver dig en langt højere timeløn, end du kunne tjene ved at arbejde lige så lang tid - med mindre at du altså er bankdirektør. Så hvis du gerne vil have mest muligt ud af dine surt tjente penge, så er det bare med at komme i gang med at lave en masse risikofrie investeringer, så du kan få råd til endnu mere af det som gør livet sjovt.

mandag den 14. marts 2011

Hvordan får man fisk til at holde op med at lugte?

Her kommer der en lille vittighed, som i bogstavligste forstand må siges at være en vandet vittighed. Den lyder i al sin enkelthed således:

Hvordan får man fisk til at holde op med at lugte?
- Man skærer næsen af dem!

Ja, så har man hørt det med... :)

søndag den 13. marts 2011

Venstrehåndet - Hvad med en venstrehåndskop?

Du kender sikkert nogle som er venstrehåndede. Ifølge Wikipedia er ca. 8 - 10% af os venstrehåndede, så det er ret udbredt. I gamle dage kaldte man det kejthåndet, men det ord bruges heldigvis ikke mere. I min egen familie er der også flere venstrehåndede, bl.a. min mor som i dag var forbi til en kop kaffe.

Måske kender du den gamle joke med at dreje en kop 180 grader for derefter at kalde det en venstrehåndskop. Det har vi i hvert fald ofte lavet sjov med i min familie. Da jeg i dag serverede kaffe for min gamle mor gav jeg hende en kop som jeg havde fået fornylig. Jeg havde ikke tænkt over det, men hanken på den type kop som jeg gav min venstrehåndede mor er faktisk udformet så den passer til højre hånd. For min mor var det ikke behageligt at drikke af sådan en kop, så jeg skiftede den straks ud med en mere almindelig en af slagsen, nemlig en kop som er lige god hvad enten man bruger højre eller venstre hånd.

Nu ved jeg ikke om det sted, hvor kopperne er købt også sælger venstrehåndskopper, når nu de tilsyneladende sælger højrehåndskopper, men tanken er da nærliggende. Jeg ved at min mor har en venstrehåndssaks, hun har faktisk flere af slagsen. Da jeg var barn fik jeg altid en påtale, hvis jeg brugte en af dem, fordi en venstrehåndssaks tilsyneladende bliver slidt forkert, hvis den bruges med højre hånd. Jeg har hørt at der også findes venstrehåndsknive, men det er aldrig noget jeg er stødt på. Så vidt jeg ved, er håndtaget på de fleste knive symmetriske, så det skulle vel ikke være nødvendigt med en venstrehåndsbrødkniv, men det kan jo være, at jeg en dag bliver klogere - ligesom med kopperne.

Den gamle joke med at dreje koppen, holder i hvert fald ikke mere, så jeg vil fjerne den fra mit sparsomme udvalg af vittigheder. Til gengæld vil jeg nu gå på jagt efter en venstrehåndskop, så min gamle mor ikke skal føle sig diskrimineret, næste gang hun kommer til kaffe.

lørdag den 12. marts 2011

Hvor mange mennesker bor der i EU?

Danmark er medlem af Den Europæiske Union - eller blot EU som vi normalt forkorter det. Der er ingen tvivl om, at der bor rigtig mange i unionens medlemslande tilsammen, men hvor mange mennesker bor der i EU? Jo, i skrivende stund har EU 27 medlemslande, og i alle de lande tilsammen bor der faktisk lidt over 500.000.000 mennesker - ja, 500 millioner mennesker! Eller med andre ord, ½ milliard.

Man kan måske godt blive overvældet over hvor mange mennesker der bor i EU, og måske også synes, at det er et helt utroligt højt tal, men i sammenligning med Indien som har over det dobbelte antal indbyggere eller Kina som har næsten tre gange så mange indbyggere, så er der faktisk ikke grund til at føle sig overvældet over, hvor mange mennesker der bor i EU. En ting er dog sikkert, og det er, at efter EU er blevet udvidet til at omfatte intet mindre end 27 medlemslande, så er vi godt på vej til at blive - om ikke en stor nation - så i hvert fald et stort område, eller måske mere præcist, en stor union. Det bliver spændende at se, om der kommer flere lande med i EU i de kommende år. Hvis der gør det, vil unionen jo selvsagt blive endnu større, og få endnu flere indbyggere, og så må tiden jo vise, hvor mange mennesker der bor i EU til den tid.

Nu kender du i hvert fald svaret på spørgsmålet, "Hvor mange mennesker bor der i EU?", men som sagt så kan tallet sagtens ændre sig i fremtiden efterhånden som der evt. kommer flere medlemslande til. Man skal dog være opmærksom på, at mange lande i den vestlige verden har faldende befolkningstal, fordi der ganske enkelt ikke bliver født tilstrækkeligt med børn til, at de forskellige befolkninger kan reproducere sig selv. Og det kan paradoksalt nok betyde, at selv hvis antallet af medlemslande stiger, så kan det samlede antal indbyggere godt falde over årene, og derfor kan tallet for, hvor mange mennesker der bor i EU om f.eks. 20 år, sagtens være lavere end det antal mennesker der bor i EU nu - også selv om der evt. er flere medlemslande til den tid.

Ferrari i Danmark - Desværre et sjældent syn

Her til formiddag så jeg en Ferrari i København. Det er desværre sjældent man ser en Ferrari i Danmark, og derfor lagde jeg selvfølgelig mærke til den. Den var flot skinnende rød, og ejeren har sikkert haft den stående i garrage hele vinteren for så at benytte chancen til at lufte den i dag, hvor der er en antydning af forår. Nu er det ikke hver dag, at jeg færdes i området omkring Strandvejen nord for København. Hvis jeg gjorde, ville jeg givetvis se en Ferrari lidt oftere end jeg gør, men her i København er det ikke et hverdagssyn at se den slags super-sportsvogne.

Jeg synes faktisk det er lidt ærgerligt, at man ikke ser den slags smarte biler oftere i København. Hver gang jeg ser en Ferrari, Lamborghini, Aston Martin eller en anden lækker bil holde parkeret, så stopper jeg altid op og nyder synet. På den slags biler er der kælet for alle detaljer, både hvad interiør og eksteriør angår. Det er virkelig smukke biler som er skabt til at blive beundret, og det er derfor at jeg gerne ville se nogle flere af dem på gaden i Danmark.

En af årsagerne til at det ikke er hver dag, at man ser en Ferrari i Danmark er naturligvis de særdeles høje bilafgifter som vi har her i landet, og som vistnok er verdens højeste. Men jeg tror ikke, at det er den eneste årsag. Jeg tror faktisk, at det også i høj grad handler om, at det ikke er særlig velset at blære sig her i lille Danmark, og en Ferrari betragtes som blær. Der er helt sikkert nogle Ferrari-ejere som har købt bilen for at blære sig, men jeg tror faktisk, at størstedelen af dem der køber en Ferrari eller en anden lækker sportsvogn faktisk køber den, fordi de synes, at det er en lækker bil. Ligesom jeg nyder at stå og betragte de flotte kurver og det dejlige læderindtræk, så nyder ejeren da også at stå og betragte sin bil. Og i modsætning til mig, så har han også mulighed for at nyde følelsen af at sidde i det læderindtrukne førersæde og mærke den duft, som jeg gætter mig til, at der må være i kabinen i en Ferrari. Han nyder med garanti også, når han trykker på speederen, og den kraftige motor giver et brøl fra sig mens han bliver presset tilbage i sædet under accelerationen.

Hvorfor har vi danskere det så svært med, at lade folk nyde følelsen af at køre i en Ferrari, når de nu har råd til at betale den pris som det koster at erhverve sig sådan en øse? En Ferrari pynter på enhver gade, og den spreder glæde hos drengerøve i alle aldre som ønsker sig, at det var dem der havde muligheden for at købe sådan en. Hvor ville det være dejligt, hvis vi i Danmark kunne pakke janteloven lidt væk, og lade være med at se skævt til folk der brænder så meget for lækre biler, at de vælger at bruge deres penge på at erhverve sig f.eks. en Ferrari. Så ville vores gader blive meget smukkere.

fredag den 11. marts 2011

Sammenhængskraft - hænger det overhovedet sammen?

Jeg hører ofte politikere bruge ordet "sammenhængskraft", når de skal argumentere for et eller andet. Både politikere fra højre og venstre i folketingssalen påpeger hensynet til sammenhængskraften i samfundet, når de skal forsvare deres synspunkter. Men hvad dækker begrebet egentlig over. Jeg har brudt mit hoved, men jeg er ikke nået frem til noget svar. Undertiden får jeg det indtryk, at begrebet sammenhængskraft bruges, når man ikke lige kan finde på andre argumenter.

Hvis hensynet til at bevare samfundets sammenhængskraft er så vigtigt, at det kan bruges som argument for næsten hvad som helst, så synes jeg da, at det ville være dejligt at få defineret ordet, så man i det mindste ved hvad det dækker over. Problemet er bare, at jeg aldrig har hørt en politiker definere begrebet, og det styrker min mistanke om, at det bare er et luftigt begreb, og at det ikke dækker over noget som helst andet, end at vedkommende der siger det er løbet tør for andre argumenter. Jeg er faktisk efterhånden ved at nå til den opfattelse, at det slet ikke hænger sammen.

Nu skriver jeg ikke dette indlæg fordi jeg er forarget, for det mener jeg sådan set ikke, at der er grund til at være. Det politiske spil er i høj grad et spil om ord, og netop derfor har ordet sammenhængskraft en eksistensberettigelse. Jeg går ud fra, at det er et ord som er opfundet af en eller anden spindoktor, og jeg må indrømme, at jeg er fuld af beundring over vedkommende som har fundet på det. Første gang jeg hørte nogen tale om sammenhængskraft, syntes jeg faktisk, at det lød meget fornuftigt. Det var først efter at have hørt det nogle gange, at jeg begyndte at spekulere over, hvad det rent faktisk dækkede over. Tænk at  have den evne at kunne opfinde et begreb, som ikke dækker over noget som helst, og som kan bruges til at argumentere for næsten hvad det skal være, og som samtidig lyder yderst fornuftigt de første gange man hører det. Jeg gad godt at vide, hvem ophavsmanden til den efterhånden så berømte sammenhængskraft er. Vedkommende er i hvert fald ikke tabt bag af en vogn.

Men! Hvis der (mod forventning) skulle være nogen, som rent faktisk er i stand til at give mig en klar definition af hvad sammenhængskraft er, så skriv endelig en kommentar, for hvis det er mig der har taget fejl, og udtrykket faktisk dækker over noget reelt, så vil jeg være dybt taknemmelig over at finde ud af, hvad det er.

torsdag den 10. marts 2011

Strandgade er en oplevelse værd

I dag havde jeg et ærinde på Christianshavn, og da det var tæt på Strandgade, benyttede jeg lejligheden til at gå en tur i denne fantastiske gade. For enden af Strandgade ligger Christians Kirke som er en af mine favoritkirker i København. Den er smuk, den har en fantastisk gårdsplads, og så ligger den dejligt tilbagetrukket fra byens larm.

Det er dog ikke kun på grund af Christians Kirke, at jeg holder så meget af Strandgade. Det som i særlig grad interesserer mig er, at Københavns ældste beboelsesejendomme ligger i Strandgade. Nogle af dem er bygget i starten af 1600-tallet - altså på Christian IVs tid! Tænk hvis de kunne tale, så ville vi kunne høre om alle de ting der er fundet sted i gaden over en periode på 400 år. Det er helt fantastisk at tænke på, at de bygninger har stået der dengang Skåne, Halland og Blekinge hørte til Danmark. Ikke alene stod de der da stavnsbåndet blev ophævet, men også ved stavnsbåndets indførelse. Lang tid før såvel Søren Kierkegaard som H.C. Andersen blev født, stod bygningerne i Strandgade og prydede København.

Husene i Strandgade blev som nævnt opført under Christian IV. Det var datidens rigmænd der byggede dem, men til at starte med var de ikke glade for at bo uden for byen som det jo var dengang. Lidt økonomisk smørelse hjalp dog på det problem, og de gik så med til at bosætte sig i denne nye bydel, som Christianshavn var dengang. Hvis du i øvrigt synes at Christianshavn med sine mange kanaler har en vis lighed med Amsterdam og andre hollandske byer, så er det ikke tilfældigt. Det var nemlig en hollandsk arkitekt der tegnede bydelen på Christian IVs foranledning.

I dag består Strandgade foruden de gamle huse også af nye bygninger, som bl.a. Udenrigsministeriet der ligger på hjørnet af Strandgade og Torvegade. På hjørnet overfor ligger Nordeas bygning, som i københavnermunde har fået navnet "Ørkenfortet". Jeg synes nu ikke det gør noget, at der ligger moderne bygninger lige overfor de gamle historiske bygninger. De repræsenterer hver deres tid, og byen bliver jo nødt til at udvikle sig. Hvis du aldrig har været i Strandgade i København, og i øvrigt er historisk interesseret, så prøv at slå et smut forbi en dag, hvor du er i nærheden. Det er spændende at se den byggestil, som man anvendte dengang, hvor der blev gjort meget ud af detaljerne. Jeg går selv tur i Strandgade flere gange hver sommer. I dag blev det dog til en tidlig forårstur, da jeg alligevel var i området, men det blev det ikke mindre spændende af.

onsdag den 9. marts 2011

Luftballon tur - hvor sikkert er det?

Hvis du har læst nogle af mine seneste indlæg, ved du, at jeg lige er vendt hjem fra Miami, Florida. Der så jeg en luftballen. Ikke den slags som man køber i Tivoli eller lignende steder til en pris på omkring 20,- kr, men en vaskeægte luftballon som kan medtage passagerer. Jeg fik helt lyst til at få en luftballon tur, og straks meldte spørgsmålet sig om, hvor man henvender sig, hvis man gerne vil ud på en luftballon flyvning.

Imidlertid kom jeg hurtigt til at tænke på de sikkerhedsmæssige aspekter omkring det, og måske ville det alligevel ikke være en god idé. Måske kunne jeg føle mig sikker, hvis man var spændt forsvarligt fast, men alligevel... Jeg tænker, at det ikke kan være helt ufarligt. Selv om man måske er spændt godt fast, så må det da være svært at lande sådan en tingest bare nogenlunde blødt, og jeg har ikke lyst til at brække arme og ben bare for at få en tur i en luftballon.

Hvis nogen har erfaringer med, eller viden om, hvordan det foregår - specielt med hensyn til sikkerhed og landing, så hører jeg gerne om det. Jeg vil også gerne vide hvilken pris man nogenlunde skal regne med at betale for en luftballon tur. Selv om jeg ikke ønsker at gå nysgerrig i graven, så ønsker jeg heller ikke at udsætte mig for unødig risiko, men hvis en luftballon flyvning kan foregå rimeligt sikkert, og man på forhånd har en idé om, hvor turen slutter, så synes jeg, at det kunne være sjovt at prøve. Tænk at hænge der oppe i luften og kigge ud over København eller hvor man nu flyver. Det kunne være helt fantastisk. Så hvis du ved noget om emnet, så tøv ikke med at skrive!

mandag den 7. marts 2011

Alain Robert - En fransk spider-man som tør leve livet!

Netop hjemvendt til København har jeg lige set et program i TV på DR1 som hed "Manden der besteg skyskrabere" om franskmanden Alain Robert,. Han er mildelst talt lidt af en vovehals. Alain Robert rejser kloden rundt og bestiger skyskrabere, og meget naturligt har han fået kælenavnet "Spider-man". Når man ser ham klatre er man heller ikke i tvivl om, at netop Spider-man er det mest passende kælenavn til en mand som Alain Robert, der på trods af at han snart er 50 år gammel stadig klatrer rundt på alverdens skyskrabere.

Kameraerne følger ham mens han kravler op af en 88 etager høj bygning - og ned igen. Ialt 276 etager! En helt utrolig præstation. Derudover klatrer Robert op af Lissabons højeste bro, og som altid foregår det uden sikkerhedsliner. Som Alain Robert selv forklarer, så dør han, hvis han mister grebet med hænderne.

Federation Tower i Moskva som endnu ikke er bygget færdigt (på det tidspunkt hvor udsendelsen er lavet) er Europas højeste bygning. Den ejes af en udenlandsk bank som regner med at det vil være god reklame, hvis han klatrer op af bygningen. Det er en af de få bestigninger som han har fået tilladelelse på forhånd - troede han, for politiet tropper alligevel op og anholder ham, da der manglede et par tilladelser. De russiske betjente er dog tilsyneladende til at tale med, for et par timer senere bliver han løsladt uden tiltale, og så lugter han af vodka!

I England har Alain Robert, på grund af et tidligere stunt, forbud mod at færdes i Londons finansdistrikt, men han vender alligevel tilbage og bestiger en høj bygning. Sædvanen tro venter politiet på ham, for det er næsten hver gang han bestiger en skyskraber, at lovens lange arm står klar til at anholde ham. Det betyder, at han har siddet indespærret i fængsler i mange af Verdens lande. De mange fængslinger skræmmer ham tilsyneladende ikke. Alain Robert siger selv, at han foretrækker at bestige bygninger uden tilladelse, fordi der ikke følger så meget ansvar med.

En gang faldt han 15 meter ned, og selv om det har betydet, at han af og til får epileptiske anfald, så har det ikke stoppet ham i at gøre det som han brænder for. En anden gang var det dog for alvor ved at gå galt for den franske Spider-man. Det var da han i 2002 forsøgte at bestige Canary Wharf Building i London. Alain Robert måtte give op og lade sig transportere ned af vinduespudserens lift.

Alain Robert virker meget afklaret omkring risikoen ved det liv han fører. Til daglig bor han i Sydfrankrig med sin kone gennem 25 år samt deres børn. Her lever han livet som en helt almindelig familiefar, og familien accepterer tilsyneladende hans farlige livsførelse. Men som han selv siger, så vil han hellere dø ved, at han en dag falder ned fra en skyskraber, end at leve et liv hvor han ikke får gjort det som han brænder for. Og det er netop dét som jeg synes er interessant ved Alain Robert. Den udtalelse er jo i virkeligheden en omskrivning af hvad Søren Kierkegaard sagde for snart 200 år siden, nemlig: "At turde er at miste fodfæstet et kort øjeblik, ikke at turde er at miste sig selv". Hvis ikke man tør gøre dét som kan give ens liv mening, så kan livet jo være ligemeget. Det har den franske Spider-man, Alain Robert forstået, og jeg må indrømme, at jeg faktisk har stor respekt for en mand som i den grad tør følge sine drømme, også selv om det er med livet som indsats.

Det kunne være spændende, hvis Alain Robert en dag kommer til Danmark og bestiger en bygning. Nu ved jeg godt at vi ikke har nogle særligt høje bygninger i forhold til hvad der findes i andre lande, men alligevel. Desværre er det jo sjældent, han annoncerer på forhånd, at han vil klatre op af en bygning, så man må bare håbe på, at man tilfældigvis kommer forbi, mens han er på vej op.

Hvis du vil læse mere om Alain Robert, så er der her et link til en artikel på Wikipedia (på engelsk), hvor du kan læse om hans mange vovefulde klatreture:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alain_robert

Og hvis du vil besøge Alain Roberts egen hjemmeside, så er der et link til den her:
http://www.alainrobert.com/

søndag den 6. marts 2011

Rejsetøj - vælg det rigtige rejsetøj og få en god tur!

Har du nogensinde gjort dig tanker om rejsetøj. Hvis ikke så læs videre! Det er min sidste aften i Miami, og i morgen tidlig vender jeg snuden hjem mod gode gamle København. Når jeg skriver et indlæg om rejsetøj, så er det fordi jeg lige har lagt tøj frem til i morgen. Det er nemlig ikke ligemeget, hvad man rejser i. Belært af bitter erfaring rejser jeg altid i mørkt tøj. Det skyldes, at man nemt kan risikere at enten en medpassager i flyet, en stewardesse, eller måske én selv, kommer til at spilde en smule kaffe, rødvin eller andet under flyvningen, og når man først har prøvet det én gang, så vælger man fremover sit rejsetøj med omhu. Som du sikkert ved, så er der ofte såkaldte lufthuller, hvor maskinen hopper lidt, og jeg har flere gange prøvet at flyve gennem lufthuller, mens der bliver serveret. Møgærgerligt at få ødelagt et stykke hvidt eller lyst tøj, fordi de stakkels stewardesser skal forsøge at skænke kaffe op, mens maskinen hopper og danser. Jeg har selv prøvet det, og derfor har jeg lige siden været opmærksom på at vælge noget fornuftigt rejsetøj.

En anden god regel er, at tage flere lag tyndt tøj på. På den måde er det nemt at sikre, at man hverken har det for varmt eller koldt. Hvis ens rejsetøj består af en tyk sweather, så kan det være svært at være klædt på til middel varme. Med flere tynde stykker tøj føler man sig godt tilpas under hele rejsen, mens ens medpassagerer enten fryser eller sveder. Et godt råd er i øvrigt at spise lidt ekstra salt på maden inden man tager afsted, så kroppen holder lidt bedre på vædsken. På den måde slipper man for at besøge et trangt og ubekvemt flytoilet mere end allerhøjest nødvendigt. Jeg håber du kan bruge disse råd til noget. Måske er du i forevejen allerede opmærksom på at vælge fornuftigt rejsetøj - i så fald håber jeg, at du bærer over med mig. Hvis ikke du var opmærksom på det i forevejen, så kan de her råd hjælpe til at sikre, at din rejse bliver en lidt mere positiv oplevelse, og at du dermed får en god tur.

onsdag den 2. marts 2011

myggeketcher hvis du vil myggene til livs

Som du måske ved, hvis du har læst nogle af mine forrige indlæg, så opholder jeg mig stadig i Miami, og som du måske også ved, så er her fyldt med myg - eller mosquitoes som de kaldes på disse kanter. Her har jeg i ugevis kigget efter en elektrisk myggeketcher, et myggebat - eller som de siger herovre - a mosquito bat. Kært barn har mange navne! Jeg har en myggeketcher hjemme i København, men den gør jo ikke meget gavn her, når jeg ikke har taget den med

I dag er det så endelig lykkedes mig at skaffe en myggeketcher her i Miami, og det er på høje tid! Jeg tror jeg har fået flere hundrede myggestik i den tid jeg har været her. Fra tid til anden har mine ben været kradset til blods, fordi de mange myggestik kløer som bare pokker, så min nyindkøbte myggeketcher skal nok nå at gøre gavn de sidste dage jeg er her, inden jeg igen vender næsen hjemad mod København.

Dagen i dag har været en ren nydelse. Efter jeg fik myggeketcheren, har jeg ikke fået ét eneste myggestik. Til gengæld har jeg fået ram på en hel del af de stikkende banditter. Jeg har faktisk nydt min myggestik-fri dag så meget, at jeg har besluttet mig for, at næste gang jeg skal på ferie et varmt sted, så vil jeg på forhånd undersøge, hvor jeg kan købe en elektrisk myggeketcher i nærheden. For det er nu engang sjovere at holde ferie, når ens arme og ben ikke kløer konstant.